תקציר המתכון: הנה לוקוס על האש, משהו שלי, קצת מורכב יותר מהמקור התורכי.
קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
לפזר פחמים במנגל, לפזר ביניהם קרטונים יבשים ולהדליק עם חומר הדלקה - לא נפט אלא חומר הדלקה שקונים עם הפחמים. לנפנף - רוח חזקה, עד שהכל נדלק, ואז לחכות קצת עד שהאש נכבית והפחמים דולקים באדום ומחממים את רשת המנגל. אפשר להפעיל וינטלטור בעוצמה חלשה כדי לשמור על האש שתישאר דלוקה יתחמם טוב את הרשת של המנגל.
בזמן שהרשת מתחממת אפשר להכין את הדגים, כמו שרשום למעלה. כשהם מוכנים - עבר זמן והרשת התחממה. מבצלים אותה עם חצי הבצל החום
שמים את הדג על המנגל, על צד אחד שלו, מורחים עליו שמן זית. גם בתוך החתכים שחתכנו לו בצדדים. אחרי כמה דקות הופכים אותו לצד השני מורחים גם מהצד הזה שמן זית. עכשיו מנפנפים קצת רוח, אם אין וינטלטור. כשהדג מקבל צבע יפה הופכים אותו ונותנים לו לקבל צבע יפה גם מהצד השני.
פורסים פרוסה יפה של חסה על כל צלחת, עליה שמים את הדג. מסביב את הקישוטים: קרעים של חסה, טבעות דקות של בצל סגול, פרוסות שום דקות, זיתים סורים מגולענים, עגבניות שרי שלמות.
כל סועד מקבל חצי לימון צהוב בינוני ולוחץ עליו ומוציא ממנו את כל המיץ.
מומלץ להגיש לצד הדג סלט ירקות ואורז לבן (מטוגן או מאודה) מומלץ גם רוטב העשוי ממיץ לימון, שמן זית, צ'ימיצ'ורי ושום כתוש.