לןגן

לוקוס על האש בגרסה יותר מורכבת

מאת: אורנה לביא, פורסם: 01/12/2020 | 13:03

תקציר המתכון: לוקוס הוא מלך הדגים, והתורכים המציאו את המנגל במיוחד בשבילו. ככה אומר חכים, השכן התורכי שלי, שהוא שף מהמקור התורכי. הוא גם אימץ למסעדה שלו את המתכון הזה. כבוד גדול בשבילי :)

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להדליק את הפחמים המנגל על אש גדולה עם חתיכות קרטון יבשות וחומר הדלקה. לעשות רוח שהכל ידלק ואז להפסיק לנפנף, לתת לרשת של המנגל להתחמם.

  2. למלא את הבטן של הלוקוס בפטרוזזיליה, שום, בצל סגול, לימונים ירוקים כבושים, עגבניות שרי, זיתים סורים כבושים, פלפל צ'ילי קצוץ, צ'ימיצ'ורי - חצי ממה שיש מכל דבר (חוץ מהצ'ימיצ'ורי, שאיננו מתאים לתיבול מחוץ לאחת מדריכי הבישול הקיימות - ולכן הוא רק ממלא את תפקידו בתוך בטן הדג, וגם עליו בפיזור כשהוא על האש...) (השאר זה לקישוט הצלחת בהגשה. בנוסף לעוד כמה דברים שרשומים למעלה במרכיבים...) :) :) :)

  3. לבצל את הרשת של המנגל עם חצי הבצל החום הגדול.

  4. להניח את הלוקוס על הרשת, להפוך אותו אחרי כמה דקות, למרוח עליו שמן זית ולהפוך אותו שוב, למרוח שמן זית גם מהצד הזה. לחכות עד שהוא מקבל צבע יפה, להפוך אותו ולחכות עד שהצבע יפה גם בצד הזה, והריח באוויר מתאים לאווירה.

  5. אפשר ורצוי להשתמש במנגל ארוך ולהניח עליו זה לצד זה את הלוקוסים של כל החבר'ה ועוד כמה דברים על האש שנמצאים כאן ברחבי ספר הבישול שלי. ירקות וטופו ומנה אחרונה על האש, יעני ארוחת פאר. אני מבטיחה שאוטוטו אביא מתכון למרק בצל ושום על האש. דומה למה שהבאתי על הגז, אבל אלכוהולי - ולא לדאוג, האלכוהול מתנדף ונשאר רק טעם וריח מטריף.

  6. מקובל - מוסיקה ערבית וערק, אבל אפשר גם שירי ארץ ישראל ויין שיראז קברנה. מקובל יין לבן אבל אני מעדיפה יין אדום. זה יותר בריא ללב. ומי שלא שותה אלכוהול, שיכנס אצלי בספר הבישול הזה לקטגוריה "משקאות" ויבחר משהו... :)

  7. להגשה - כל צלחת צריכה להיות מרופדת עם עלה חסה שלם, עליו מונח הדג ועליו ומסביבו כל מה שנשאר מהחומרים.

  8. לתת לכל סועד חצי לימון צהוב בינוני, שילחץ לעצמו מיץ לימון כמה שבא לו. הרי צריך לתת הרגשה שהחברה משתתפים באקש'ן... לא?