לןגן

מאפה תפוחי אדמה וגבינות

מאת: נועם זיגדון, פורסם: 30/11/2020 | 19:53
מאפה תפוחי אדמה וגבינות

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ללוש הכל לעיסה צמיגה ודביקה.

  2. להרטיב את היד במים שעורבבו עם כמה טיפות שמן ולשחרר את הבצק מדפנות הקערה, ללוש מלמעלה בדחיפות של אגרוף. לישר יפה את הבצק, ולמרוח עליו עם היד קצת מהמים המשומנים.

  3. לכסות בניילון נצמד, ומעליו מגבת ולהניח לתפוח כ-45 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  4. לשמן תבנית בנונית ב-1 כף חמאה.

  5. להוציא את האויר מהבצק ולשפוך אותו לתבנית.

  6. עם יד רטובה מהמים המשומנים לישר את הבצק כך שימלא באופן אחיד את כל התבנית.

  7. באמצעות אצבעות היד הרטובה לחלק את הבצק שבתבנית לרוחב לרצועות, ואז באמצע לאורך את כל הרצועות לשני חלקים.

  8. לתחוב פרוסות גבינה צהובה. במקור גבינת צ'דר / אֶדָם

  9. למרוח בהברשה את חלמון הביצה שעורבב עם 2 כפות שמן.

  10. לפזר שומשום וקֶצַח.

  11. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180° במשך כ-30-35 דקות עד שמזהיב וקפיצי למגע.

  12. בהצלחה נועם זיגדון 💞