לןגן

פיתה במחבת

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 30/11/2020 | 13:45
פיתה במחבת

תקציר המתכון: פיתה מיוחדת הבצק עשוי עם קמח וסולת

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה מנפים קמח עם סולת מערבבים מוסיפים שמרים יבשים סוכר מערבבים מוסיפים מלח מסביב ומים בהדרגה ולשים מידי פעם מוסיפים את המים ולשים עד לקבלת בצק רך ודביק שמים על משטח עבודה ומזרים מעל סולת ולשים כמה דקות לקבלת בצק אחיד רך וגמיש.

  2. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים.

  3. מרפדים משטח עבודה עם סולת ומשטחים את הכדורים עם היד לצורת פיתה עגולה בעובי 1 ס"מ מידי פעם מקמחים עם סולת. מכסים ונותנים להתפחה שעה.

  4. מחממים מחבת ושמים את הפיתות הופכים מידי פעם עד שהן מוכנות ותופחות.