לןגן

חביתת ירק

מאת: אורנה לביא, פורסם: 30/11/2020 | 07:56

תקציר המתכון: הנה משהו טוב לילדודס. יש לי שכנים מכל העמים (טוב, רק חלק מהם) ובין השאר השכנה הסינית עם השם המסובך. זו תוצאת הנסיון הראשון שלי לעשות לה היכרות עם המטבח הישראלי. זה מתכון קלאסי של חביתת ירק. היא אמרה שזה טוב לילדים.

קטגוריה: צמחוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להרתיח את השמן

  2. להכניס לפי הסדר במחבת טפלון עם קצת שמן חריע, תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ - את הבצל והשום, הפלפל החריף, הביצה, עשבי התיבול והפלפל השחור. מרגע הוספת הביצה למחבת - מפסיקים לערבב. את העשבים והפלפל מפזרים בצורה שווה בערך בכל שטח הביצה, בעזרת האצבע והבוהן.

  3. בצלחת, על הביצה, למזוג קצת רוטב סויה ולפזר זיתים סוריים חתוכים גס.

  4. טוב לארוחת בוקר או ערב, לצד סלט ירקות ולבן או יוגורט, עם משקה חם טעים. יש כאן כמה מהמשקאות שלי.