לןגן

לחם שום טעים ורך להפליא

מאת: עלית כהן, פורסם: 29/11/2020 | 01:17
לחם שום טעים ורך להפליא

תקציר המתכון: מתכון אלוף שאינני מחליפה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. נערבב את מרכיבי הבצק ונשים בהתחלה רק חצי מכמות השמן. נוסיף מים בהדרגה ונתחיל לחוש ולאחד חומרים נשאיר למנוחה כעשר דקות וחאחר מכן נוריד אויר נוסיף את שארית השמן ונתחיל ללוש בשנית עד חקבלת כדור בצק רך ונעים ונשאיר לתפיחה של 40 דקות לפחות . כשתפח נשמן מעט משטח שיש ונוריד את כל הבצק מהקערה נחלק לחמש חתיכות וכל חתיכה נרדד לעיגול כמו פיצה נחתוך לרצועות ומכל רצועה נתחיל ליצור קשר קטן ולחתוך עד שנגמרת הרצועה נסדר בתבנית תנור על נייר אפיה נתפיח עוד 10 דקות ונכניס לתנור על 200 מעלות טורבו עד חהשחמה עדינה שח הלחמניות.

  2. נכין רוטב : שום כתוש 10 שיניים חצי כוס שמן זית אורגנו מעט מלח לערבב היטב וכשיוצאות מן התנור מיד למרוח עליהן מהמטבל הזה כשמתקררות להפריד אותן לאכול הבנאה ואםשר כמובן להקפיא. לבריאות ולשובע

  3. ברכתם המוציא לחם מן הארץ ומי שמעדיפה שברכתן תהיה בורא מיני מזונות שתוסיך למצרכים 2 כםות אורגנו ותלוש יחד בתוך הבצק..או שפשוט תשים 6 כפות סוכר במקום 3.