לןגן

מרק חומוס וכבש

מאת: אורנה לביא, פורסם: 27/11/2020 | 12:07

תקציר המתכון: הנה עוד משהו חורפי, מאד משמין. לא טוב למי שעושה דיאטה. מתכון דרוזי.

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קשה

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להכין את כל החומרים כמו שכתוב - שיהיה מוכן ליד האש. להרתיח את השמן בסיר כבד עם רצפה עבה

  2. מיד אחרי שהוא רותח - להכניס לפי הסדר - בצל, שום, צ'ילי, בטטות, חצילים וקישואים, לערבב כל הזמן עם כף עץ, בערך 5 דקות. להוסיף את המלח, לחכות דקה ולהקטין את האש.

  3. להוסיף את הבשר והשומן, להמשיך לערבב. בערך עוד 5 דקות.

  4. להוסיף מים רותחים - עד שיטביעו הכל ועוד חצי מהכמות, להוסיף את החומוס והמלח ועוד מים אם צריך, לכסות את הסיר, לחכות שהמים ירתחו 2 דקות ולהקטין את האש.

  5. לחכות שהריח ימלא את המטבח, לטעום ולעשות תיקוני תיבול, אם צריך. להמשיך לבשל עוד בערך 5 או 6 שעות, על אש הכי קטנה שיש.

  6. להוסיף את היין ולטעום. לעשות תיקוני תיבול אם צריך, ובמקרה כזה להרתיח את המרק שוב לדקה.

  7. טוב לחפלה, נשמר כמה ימים ואפשרי לחימום, אבל אם מחממים - להוסיף מזיגה נחמדה של יין לכל מנה באופן ישיר, כשהמרק חם.

  8. בתיאבון. אם יש למישהו עוד מקום בבטן אחרי זה, הכי טוב אצלי זה סלט ירקות פשוט וקר, אורז לבן מאודה והכבש מהמרק, אחי אוהב אותו לחוד. הוא מוציא אותו מהמרק ושם בצלחת של המנה העיקרית, יחד עם הסלט והאורז. זה ממש מוצלח. אימצתי את הגרסה הזאת.