לןגן

חצילים, פלפלים ומטבוחה - בחצי עבודה

מאת: גילי חיים, פורסם: 26/11/2020 | 00:11
חצילים, פלפלים ומטבוחה - בחצי עבודה

תקציר המתכון: שלושה סוגי סלטים לכבוד שבת. לא הרבה עבודה, מרשימים והולכים נהדר עם חלה טריה. ממליצה להכין את שלושת הסוגים ביחד חוסך זמן עבודה ובלאגן✌

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. את הפלפלים לשטח בתבנית חד"פ ענקית לשפוך שמן בנדיבות לשלוח לתנור בחום 200 מעלות לחצי שעה.

  2. את החצילים לטגן במחבת כבדה עד לחצי השחמה, להוסיף את קוביות הגמבה ולטגן ביחד להשחמה מלאה.

  3. את העגבניות לשים בסיר כבד. לאדות עד שנהיה חצי כמות. לרסק קצת בממחה של פירה.

  4. לכתוש ראש וחצי שום.

  5. לחתוך קוביות פלפל ירוק חריף

  6. עכשו נתבל את שלוש הסלטים ביחד.

  7. לפלפלים בתבנית שלהם נוסיף שום כתוש ופלפל חריף לפי הטעם. מלח פלפל, מעבירים לקופסא ולמקרר.

  8. לחצילים נוסיף גם שום ופלפל חריף. מלח פלפל. מיץ לימון או חומץ מה שאוהבים. אפשר פטרוזליה או כוסבה... ולמקרר.

  9. למטבוחה נוסיף שום כתוש ופלפל חריף, שמן,מלח פלפל שחור פפריקה. נמשיך לאדות כמה שרוצים.

  10. זהו יש לך שלושה סלטים מושקעים וטעימים לשבת ולאירוח