מרק ירקות (טחון)
מאת: יפה וקס ברקו, פורסם: 23/11/2020 | 10:35
תקציר המתכון:
יאמי
קטגוריה: מרקים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
1 בצל
-
1 עגבניה
-
כ4 גזרים
-
חתיכה של כרוב
-
5-6 עלי סלרי
-
את כל הירקות קוצצים
-
ההכנה
-
מחממים סיר עם כף שמן
-
מוסיפים את הבצל
-
מטגנים עד הזהבה
-
מוסיפים את העגבניה והגזר ומערבבים
-
כ5 דקות
-
מוסיפים את הגזר
-
מערבבים 2-3 דקות נוספות
-
מתבלים ב
-
חצי כף מלח
-
חצי כף כורכום
-
רבע כף כמון
-
רבע כף פלפל לבן
-
חצי כף שום כתוש
אופן הכנה
-
מערבבים היטב
-
למס דקות
-
מוסיפים כ6 כוסות מים(כוס זכוכית)
-
מגיעים לרתיחה
-
מנמיכים את הגז
-
ומכסים את הסיר
-
מבשלים כ20 דקות
-
מוסיפים את עלי הסלרי
-
מבשלים 10 דקות נוספות
-
מכבים ונותנים למרק להתקרר קצת
-
טוחנים את המרק
-
במוט בלנדר מס' דקות
-
בתאבון....