לןגן

פנקייק בגרסה של כרגע

מאת: אורנה לביא, פורסם: 21/11/2020 | 02:38

תקציר המתכון: פנקייק זו חביתה מורכבת יותר. במקור - מצרפת. פתוח לאילתורים. והגלידה בתחילת החורף זו התפרעות שלי. הכמויות הן למנה אחת.

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל החומרים חוץ מהשמן, הגלידות והקישוטים. מוסיפים חלב או קמח להתאמת המרקם של התערובת כדי שתהיה נוחה לטיגון - לא נוזלית מדי ולא מוצקה מדי.

  2. מרתיחים את השמן על אש גדולה. לא יותר מדי שמן!

  3. שופכים את התערובת למחבת ומנענעים כדי שתהיה שטוחה וגדולה כמה שיותר. מכסים את המחבת ונותנים לפנקייק כמה דקות טיגון.

  4. מרימים את המכסה והופכים את הפנקייק. מטגנים עוד זמן קצרצר.

  5. שמים אותו על צלחת שטוחה, ועליו את כדורי הגלידה והקישוטים.

  6. קישוטים שהשתמשתי בהם הערב - רוטב מייפל, רסק קוקוס, סוכריות יומולדת צבעוניות, דובדבנים חתוכים קטן-קטן.