לןגן

פיתה זעתר מבצק יוגורט

מאת: רינת אהרוני, פורסם: 17/11/2020 | 08:47

תקציר המתכון: חברת דנונה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

12 מנות

לציפוי

אופן הכנה

  1. 1. מערבבים קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר.

  2. 2. מוסיפים מים, מלח, יוגורט ושמן זית ומערבלים דקה או שתיים. מגבירים את המהירות וממשיכים ללוש עוד 8 דקות (או עד לקבלת כדור בצק חלק וגמיש).

  3. 3. מכסים את הקערה בניילון ומעליו מגבת. מתפיחים במקום חמים למשך שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  4. 4. מורידים את נפח הבצק על ידי לישה על גבי משטח מקומח. מחלקים ל-8 כדורים שווים ופותחים אותם לעלים עגולים. מכסים ומניחים לתפיחה אחרונה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  5. 5. מחממים תנור ל-200 מעלות.

  6. 6. מורחים את עיגולי הבצק בשמן זית, מצפים בזעתר ואופים 10-12 דקות עד שזהוב יפה. מגישים לצד טחינה טובה וירקות טריים חתוכים.