לןגן

לחם טורקי מבצק יוגורט (גוזלמה)

מאת: רינת אהרוני, פורסם: 17/11/2020 | 08:44

תקציר המתכון: חברת דנונה

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1. שמים את השמרים, הסוכר, ורבע כוס מהמים בקערית ומערבבים קלות, עד שהשמרים נמסים.

  2. מניחים בצד במקום חמים וללא רוח 15-10 דקות, עד שהשמרים תוססים ונוצרות בועות על פני הבלילה.

  3. 2. הכנת הבצק. שמים את המלח בקערה גדולה ומנפים מעליו את הקמח. יוצרים גומה במרכז הקמח ושופכים אליה את תערובת השמרים, שמן הזית והיוגורט.

  4. מתחילים לערבב בידיים, ומוסיפים בהדרגה מים פושרים, לפי הצורך. הבצק צריך להתאחד, אך לא להיות דביק מדי, ולכן היזהרו עם המים והוסיפו אותם לאט לאט.

  5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים עוד 10-5 דקות. כדי לבדוק אם לשתם מספיק – נועצים אצבע בתוך הבצק.

  6. מכסים את הבצק ומשהים למנוחה כ-15 דקות

  7. 3. מחלקים את הבצק ל- 8 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לכדור.

  8. מניחים כדור על משטח עבודה מקומח מעט ומרדדים אותו בעזרת מערוך או משטחים בידיים לעיגול בעובי של כ-1 ס"מ או קצת יותר.

  9. 4. טיגון במחבת. מחממים היטב מחבת בגודל בינוני ומכינים בצד קערית עם מעט שמן זרעי ענבים או זית ומברשת.

  10. משמנים את המחבת החמה בשמן ומניחים בה עיגול בצק. מברישים היטב את הצד העליון של העיגול, ואם רוצים, מפזרים מעט זרעי שומר, קימל או שומשום.

  11. כשמתחילות להיווצר בועות על החלק העליון והלחם מזהיב מצדו התחתון, הופכים אותו וקולים שוב עד שהוא זהוב- שחום.

  12. מעבירים את הלחם המוכן לצלחת ומכסים במגבת. ממשיכים כך עם כדורי הבצק הנותרים.

  13. הצעת הגשה. מומלץ להגיש עם לבנה ביתית, צזיקי, שמן זית עם מעט זרעי עגבניות, או כל מטבל אחר לטעמכם.