לןגן

שטרודל תפוחים וקינמון מבצק יוגורט

מאת: רינת אהרוני, פורסם: 17/11/2020 | 08:33

תקציר המתכון: חברת דנונה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

למלית

להברשה

אופן הכנה

  1. 1. מכינים בצק. מערבבים את הקמח, המלח, אבקת האפייה ואבקת הסוכר במיקסר עם וו גיטרה.

  2. 2. מוסיפים את השמן, היוגורט והביצה ולשים כ-2-3 דקות, או עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה שנפרד מהדפנות. מכסים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.

  3. 3. מכינים את מלית התפוחים: מקלפים וחותכים את תפוחי העץ לקוביות קטנות. מערבבים עם יתר החומרים ומאדים כ-3 דקות במחבת (או דקה וחצי במיקרו) לריכוך. מצננים.

  4. 4. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  5. 5. מחלקים את הבצק ל-3, מרדדים הכי דק שאפשר ומניחים שליש מכמות התפוחים בקצה הקרוב של כל יריעת בצק. מגלגלים לשטרודלים, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה עם מעט מים.

  6. 6. אופים כ-30-25 דקות או עד שהבצק מזהיב. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.