לןגן

לחמניות יוגורט ודבש

מאת: רינת אהרוני, פורסם: 17/11/2020 | 08:21

תקציר המתכון: חברת דנונה

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

סטארטר (20 מנות)

לבצק

להברשה

אופן הכנה

  1. 1.מערבבים את כל חומרי הסטארטר בקערת המיקסר ומניחים בצד לרבע שעה, עד שהתערובת תוססת ומבעבעת.

  2. 2.בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם היוגורט והדבש.

  3. 3. מוסיפים את תערובת הביצים לקערת המיקסר ומערבלים יחד במהירות אטית. מוסיפים את הקמח בהדרגה ולשים עד שהוא נטמע היטב.

  4. 4.מוסיפים את המלח ומערבלים במהירות הולכת ומתגברת. לשים במשך 3 דקות, אוספים את הבצק הדביק מדופנות הקערה וממשיכים ללוש עוד כ-3 דקות עד שהבצק מתגבש לכדור מעצמו (אם הוא עדיין דביק זה בסדר. אל תוסיפו קמח).

  5. 5.מעבירים את כדור הבצק למשטח מקומח, פורסים מעליו מגבת ומניחים לו לתפוח שעה וחצי עד להכפלת הנפח.

  6. 6.מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים. מכסים במגבת ומתפיחים אותם עוד כחצי שעה עד 40 דקות.

  7. 7.מחממים תנור ל-190 מעלות.

  8. 8.מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות עד שהלחמניות זהובות. מוציאים ומברישים בתערובת של חמאה ודבש.