לןגן

מרק קוסקוס

מאת: M E, פורסם: 16/11/2020 | 23:56
מרק קוסקוס

תקציר המתכון: הטעם הישן של מרק קוסקוס..🥰

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר עמוק ורחב שמים שמן שכבה דקה ונותנים לו לרתוח.

  2. חותכים את הבצל והעגבניה לרצועות דקות ומוסיפים לסיר עם השמן לריכוך והזהבה.

  3. מוסיפים 2 כפות סוכר חצי כף כורכום וכף פ. מתוקה ומערבבים הכל ביחד.

  4. מניחים מעל הבצל והעגבניות את העופות ונותנים להם שתי דק להתבשל באדים.

  5. מוסיפים את התפו"א, קשוא, גזר ודלעת כשהם חתוכים לקוביות לפי העין

  6. להוסיף מים חמים עד 2 ס"מ מעל הירקות ואז לשפוך חומוס שימורים ואת שתי המקלות סלרי חתוכים לקוביות

  7. (למי שאוהבת חריף זה הזמן להוסיף את הפלפל חריף שלם לסיר)

  8. להוסיף עוד חצי כפית סוכר קמצוץ כורכום, מעט פלפל שחור וחצי כף פפריקה, לערבב שיגיע לכל הירקות שבסיר

  9. לסגור עם מכסה ל50 דק על אש נמוכה

  10. לאחר 50 דק שהירקות מבושלים ברובם מוסיפים רצועות כרוב שטופות מעל המרק ונותנים להם עוד 12 דק בישול

  11. לוקחים 1/4 כוס מים חמים, מוסיפים לה כף אבקת מרק וקורט מלח וממיסים ושופכים לתוך הסיר (לתקן מלח/סוכר לפי הטעם האישי שלכן) לתת לזה בישול נוסף של 5 דק'

  12. תהנו ובתאבון💋❣