לןגן

גבינת אפוייה עם שוקולד לבן ללא קמח עם מוס שוקולד חלב על תחתית ביסקוויטים בציפוי גלסאז' שוקולד חחלב

מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 16/11/2020 | 08:10
גבינת אפוייה עם שוקולד לבן ללא קמח עם מוס שוקולד חלב על תחתית ביסקוויטים בציפוי גלסאז' שוקולד חחלב

תקציר המתכון: המון שלבים אבל כל אחד יכול

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

למוס שוקולד חלב

מצריכים הדרושים לתחתית

מצרכים הדרושים לגלסאז'

אופן הכנה

  1. מתחילים עם גלסאז :

  2. 1)אופן ההכנת הגלסאז'

  3. מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד .

  4. ל 10 דקות .

  5. 2)שמים בכלי גבוה את השוקולד חלב עם חחלב מרוכז .

  6. 3)מביאים לרתיחה את המים גלוקוזה וסוכר עד לקבלת טמפרטורה .

  7. של 103 מעלות שופכים את הנוזל הרותח על השוקולד חלב למערבבים עם מיקסר מוט מכסים בניילון נצמד מכניסים למקרר לכמה שעות אבל מומלץ ללילה שלם

  8. 4)מחממים תנור לחום

  9. ל 140° מעלות, כאשר בתחתית התנור מניחים תבנית קטנה עם מים רותחים

  10. 5)אופן הכנת התחתית

  11. . מערבבים את הביסקוויטים עם החמאה. מהדקים היטב את התערובת לתבנית בקוטר 24 ס"מ מרופדת . מעבירים את התבנית להקפאה עד להכנת העוגה

  12. 6)ממיסים את השוקולד לבן עם 80 מ"ל שמנת מתוקה ושמים בצד

  13. 7)מערבבים את הגבינות, שמנת חמוצה סוכר ותמצית וניל. ומוסיפים את הביצים, אחת אחרי השניה ומערבבים לתערובת אחידה

  14. 8)מוסיפים את התערובות השוקולד והשמנת המתוקה ומערבבים עד לאיחוד. יוצקים בעדינות את המלית על התחתית הביסקוויטים ואופים כשעה ו 20 דק🕛 בתנור שחומם מראש ל140 מעלות ועד שהשוליים יציבים והמרכז מעט רוטט אם אתם מזיזים התבנית. העוגה לא צריכה להשחים. 

  15. אחרי שהעוגה מוכנה

  16. מוציאים אותה לחצי שעה על השייש ועוד חצי שעה במקפיא

  17. 9)אופן ההכנת מוס שוקולד חלב

  18. מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות

  19. 10) מביאים לרתיחה 160 גרם שמנת מתוקה ומכניסים את השוקולד החלב ומערבבים היטב מוסיפים את הג'לטין המומסת ושמים בצד

  20. 11)מקציפים 210 גרם שמנת מתוקה עד לקבלת מרקם של יוגורט ומקפלים לתוך התערובת עד לקבלת תערובת חלקה מחלצים את העוגה מסדרים שקף סבית ויוצקים את המוס על העוגה ומכניסים למקפיא להקפאה מלאה

  21. 12) הציפוי :

  22. ממיסים את הגלסאז' במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות וממתינים עד לקבלת 32🌡 מעלות

  23. מחלצים את העוגה שמים על כלי גבוה ורשת שופכי את גלסאז׳ ומקשטים מה שבא לכם השמיים הם הגבול