תקציר המתכון: זכרונות ילדות. אחד הבישולים הרציניים הראשונים שלמדתי.עוד לא בישול שלי, אבל גרסה טיפונת שונה מהמקור. אה, כן. המקור הוא אשכנזי. סבתא שלי. הגרסה שלי כמובן חריפה. השפעות שבאו עם הזמן.
קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
מרתיחים את השמן ומוכנים את השום והבצל ֫ד להזהבה. מוסיפים את העוף הופכים את החלקים שלו כל דקה. מעכשיו ועד שנכנסים מים לסיר - לערבב כל כמה דקות עם כף עץ.
כשהעוף עבר טיגון ראשוני, ולא שניה אחרי זה - להכניס את החציל והקישוא, חתוכים לקוביות גדולות. אחרי כמה דקות להוסיף מים לכיסוי הכל ועוד חצי כוס או כוס. אחרי הרתיחה -להוסיף את התבלינים, והסלרי על כל חלקיו. לחכות דקה, להקטין את האש ולכסות את הסיר. ללכת לשעה וחצי למשהו אחר...
לחזור, לטעום ולתקן תיבול אם צריך. להוסיף את האיטריות ולחכות עד שהן מוכנות.
הגשה - לחוד את העוף עם תוספות. בקערית המרק האישית של כל אחד - את המרק עם כל המרכיבים שלו. להוסיף שקדי מרק ו-או קרוטונים.
התוספת שלי - פלפל צ'ילי מרוסק חי ישירות לקערית המרק האישית של כל סועד. אם מתאים לו וכמה שהוא רוצה (אם סבתא שלי עוד היתה בחיים, הייתי מאבדת עכשיו את הזכות להיכנס למטבח שלה)
בתאבון. הנה התחיל החורף. בדיוק יורד גשם נוראי וממש קר לי. אני הולכת למטבח... :)