סלט דגים יפני, מותאם לישראל
מאת: אורנה לביא, פורסם: 15/11/2020 | 03:13
תקציר המתכון:
אתמול היה אצלי פוטלאק. זו חפלה שכל אחד מביא משהו. הנה מה שאני הבאתי, בנוסף למקום עצמו. סלט דגים יפני שלמדתי מחבר יפני אמיתי. כמובן שאלו דגים אחרים מהמקור, כי פה זה לא יפן. הכמויות מותאמות לקערה נורמלית. אני לא יודעת איזה כמות נחשבת למנה. אני לפעמים זוללת ולפעמים משהו כזה מספיק לי לשבוע.
קטגוריה: ראשונות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
* קרפיון, סרדינים, ברבוניה וכד' - דגים קטנים... לחתוך את כולם לחתיכות גדולות. רצוי דגים בשמן זית, שטוב גם לסלט. רצוי לא משימורים אלא מהשוק. משרים אותם במרינדה שמבוססת על שמן זית, מיץ לימון, שום כתוש וקצת פלפל לבן. אני מוסיפה גם קצת רוטב סויה או מלח ים (באופן יצירתי - דגים קטנים למיניהם. כמויות - בערך אותו דבר. לא שימורים. טרי מהשוק או מהנמל)
-
* בצל סגול - טבעות דקות.נ
-
* פלפל צ'ילי אדום קטן - טבעות דקות.
-
* שום - לחתוך את השיניים לפרוסות דקות ואת הגבעולים סטייל סלט
-
* שמן זית - או מהדגים או צמחי.
-
* מיץ לימון ירוק אחד בינוני מכוסח, וקליפה שלו קצוצה
-
* כרוב סגול - רצועות דקות.
-
* גזר - גפרורים קצרים ודקים.
-
* כרוב סיני - לקרוע ביד לחתיכות בינוניות.
-
* רוטב סויה.
אופן הכנה
-
לערבב את כל החומרים ולהגיש קר.
-
לא נשמר להרבה זמן - זה טוב מקסימום ליומיים. שבוע זה זמן אפשרי אבל לא כל כך רצוי.
-
טוב כמנה ראשונה.