לןגן

קינמונים

מאת: לורן יוגב, פורסם: 14/11/2020 | 19:38

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למילוי ולהברשה

אופן הכנה

  1. – בקערה מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים ולשים במשך 10 דקות עד שנוצר בצק רך רך. אם צריך, תלוי בטמפרטורה בחוץ, אפשר אחרי 2 דקות להוסיף עוד 3-4 כפות מים. עדיף שהבצק יהיה יותר רך מאשר יותר יציב וקשה.

  2. – מכסים ומעבירים להתפחה. הכי טוב זה להתפיח לילה במקרר (עטוף היטב כדי שלא יקבל קרום יבש למעלה) ואפשר גם להתפיח בטמפרטורת החדר למשך שעה.

  3. – מערבבים היטב את מצרכים המילוי.

  4. – על משטח מקומח היטב מרדדים 1/2 מכמות הבצק למלבן דק.

  5. – מורחים 1/2 מכמות המילוי ומגלגלים לרולדה הדוקה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.

  6. – חותכים לפרוסות בעובי 3 ס”מ ומניחים, עם הפנים כלפי מעלה, בתבנית עם נייר אפייה – עם רווח של 2 ס”מ בין יחידה ליחידה.