לןגן

לוקוס על האש בנוסח הקלאסי התורכי.

מאת: אורנה לביא, פורסם: 13/11/2020 | 20:07

תקציר המתכון: התורכים המציאו את המנגל, וככה התאפשרה לאנושות דרך הצליה המופלאה - ישירות על האש, תוך שליטה בה, זה טוב להמון דברים, ובין השאר לדגים. חלק גדול מהם. הנה כאן המלך מהים התיכון - לוקוס. האמת? המלחמה הגסטרונומית בין היוונים והתורכים... מלחמה טעימה מאד...

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מכינים את המנגל. קודם משמנים ומבצלים את הרשת ואז מדליקים אותו. מנפנפים כדי שהאש תתפוס את כל הפחמים ואז מפעילים וינטלטור

  2. כדי שישמור על האש והמנגל יתחמם. או שמישהו מהחבר'ה עומד וממשיך לנפנף.

  3. את הדגים ניקינו מהקשקשים קודם, עכשיו פותחים להם את הבטן ומוציאים את תוכנה. אפשר לשמור את האיברים הפנימיים של הדג, לכל מיני מאכלים אחרים. וגם חותכים באלכסון משני הצדדים של הדג כמה חתכים ארוכים ועמוקים, אבל לא עמוקים מדי.

  4. את כל החומרים של הרוטב מערבבים קודם ושומרים במקרר, או בצידנית. או בכלי עמוק, שנמצא בתוך גיגית עם הרבה קרח.

  5. שמים את הדגים על המנגל. אחרי כמה דקות הופכים אותם,

  6. אחרי עוד כמה דקות מורחים על שני הצדדים שלהם וגם בתוך הבטן את הרוטב. עכשיו נותנים לכל דג להיות על האש עד שהוא מקבל צבע יפה, הופכים אותם ונותנים להם צליה טובה גם מהצד השני.

  7. מגישים אותם בליווי סלט ירקות קר, חומוס עם טחינה, סלט חצילים, סלט קישואים (מתכון שלי. נמצא פה בספר הבישול שלי, כמובן במדור הסלטים) שותים ערק עם מוסיקה שמחה. מי שלא שותה אלכוהול, שישתה מיץ רימונים עם נענע.

  8. כל סועד מקבל חצי לימון ולוחץ עליו מעל הדג תוך כדי אכילה.