לןגן

גלידוניות פסק זמן

מאת: איילה כהן, פורסם: 12/11/2020 | 18:32

תקציר המתכון: גלידוניות פסק זמן מהירות וקלות להכנה שמהוות קינוח שוקולדי, חגיגי וטעים לחובבי פסק זמן. קציפת שוקולד פסק זמן על בסיס שוקולד קראנצ'י שמכינים בקלי קלות עם זילופי ממרח פסק זמן לקישוט. מושלמות לאירוח

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1 מקציפים את רכיבי הקציפה לקצפת יציבה. מכניסים למקרר מכוסה בזמן שמכינים את השלב הבא. 2 בקערה נפרדת מערבבים עם לקקן או כף את רכיבי הבסיס ככה שהפצפוצים יתפזרו בתוך השוקולד באופן מלא (אם אוהבים את השילוב של מתוק ומלוח אפשר להגדיל את כמות המלח ל-1/2 כפית). 3 מעבירים את תערובת הבסיס לשקעים – ממלאים ככפית בכל שקע. דוחסים פנימה ומשטחים ככל הניתן לשכבה ישרה (בעזרת גב של כפית). יש למלא קצת פחות מחצי של כל שקע. 4 מוציאים את הקציפה מהמקרר וממלאים את השקעים (מעל לתערובת הבסיס) עד הסוף. אם יש צורך, כדאי לעבור עם לקקן ליישור וניקיון. 5 מכניסים למקפיא על משטח ישר לשעה לפחות (עדיף יותר). אין צורך לכסות. לאחר הקפאה ניתן לחלץ מהתבנית בקלות ולאחסן בקופסה סגורה עד חודש. רצוי להפריד בין הקומות בחתיכת נייר אפיה כדי למנוע הידבקות. 6 הגשה: מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בממרח פסק זמן בעזרת שקית זילוף. מגישים מיד.