לןגן

מרק עדשים כתומות ואפונה סופר מהיר (5 דקות) ללק ת'אצבעות של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 12/11/2020 | 05:23
מרק עדשים כתומות ואפונה סופר מהיר (5 דקות) ללק ת'אצבעות של סבתא לאה

תקציר המתכון: גשם, רוח, קור, זה הזמן למרק המנצח, הממכר, המושלם, המנחם בכלום עבודה, כל אחד יכול.

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר למרק מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל + רבע כפית מלח ומטגנים עד להזהבה קלה

  2. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה נוספת

  3. מוסיפים את העדשים, האפונה, התבלינים (מרק עוף, כמון, כורכום, פלפל שחור, מלח, שום גבישי, כוסברה טחונה, ג'ינג'ר טחון, פפריקה חריפה) ומערבבים בעזרת כף 2 דקות נוספות

  4. מוסיפים את המים הרותחים מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מורידים את הלהבה ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים כ-25-30 דקות

  5. זה הזמן לטעום ולשפר טעמים (זהירות חם)

  6. שימו לב! במידה והמרק יוצא סמיך מדי, אפשר להוסיף מים

  7. מורידים מהלהבה, יוצקים לקערות מרק וזוללים

  8. במישפוחה אצלנו מאוד אוהבים להגיש את המרק עם קרוטונים לכל קערה ו-2-3 טיפות של שמן זית מעל

  9. זהו מוכן! 5 דקות הכנה ויש לכם אחלה מרק פצצה

  10. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה