דושפרה, מאכל בוכרי, כיסוני בשר
מאת: מירי צדוק, פורסם: 11/11/2020 | 00:25
תקציר המתכון:
קצת עבודה אבל תענוג גדול
קטגוריה: מרקים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
בשר
-
חצי ק"ג בשר טחון
-
1 בצל
-
צרור פטרוזיליה
-
פלפל שחור גרוס
-
מלח
-
צילי יבש
-
שמן
-
מרק
-
2 גזרים חתוכים למקלות
-
1 בצל קצוץ
-
2 עגבניות פרוסות דק לירחים
-
גרגירי חומוס שהושרו לילה
-
בצק ה כיסונים
-
3 וחצי +כף קמח
-
1 ביצה
-
כפית מלח
-
כוס מים פושרים
-
1 וחצי כפות שמן זית
-
לעבודה...
-
להתחיל עם סיר המרק
-
לקצוץ את הבצל, את העגבניות לירחים, את הגזר למקלות, גרגירי חומוס, ולטגן עם מעט שמן בסיר, ניתן להוסיף בשר, ולמלות מים, להוסיף כף רסק עגבניות, להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה.
-
הבשר טחון
-
חצי ק"ג בשר טחון בקערה
-
פלפל שחור גרוס
-
מלח
-
גרגירי כמון או כמון טחון מעט
-
מעט פיטרוזליה קצוצה דק דק, לטגן במחבת בצל קצוץ עד להזהבה ולהעביר לקערת הבשר טחון,
-
לערבב היטב לעיסה אחידה,
-
בצק הכיסונים
-
בקערה לשים את כול חומרי הבצק וללוש היטב לבצק אחיד להניח לבצק לנוח בצד כחצי שעה,
-
לאחר מכן לרדד את הבצק על משטח מקומח, לעלה דק מאוד, לקרוץ עיגולים בכול עיגול להניח מעט מהבשר טחון לסגור לצורת ירח ולהדק היטב,
-
את קצוות הירח לסגור לעיגול,
-
להניח בצד עד שהמרק מוכן, לסחוט לתוך המרק מעט מיץ לימון,
-
ואז לשים במרק את הכיסוני בצק לאחר כ7 דק' הם מוכנים לאכילה, למזוג לצלחת מהמרק והכיסונים, ולפזר מעל מעט פיטרוזליה.
-
בהצלחה 🌹🌹
אופן הכנה
-