מאפינס פיצה של סבתא לאה שילדים מחסלים (5 דקות) קלי קלות
מאת: לאה מאיר, פורסם: 10/11/2020 | 11:20
תקציר המתכון:
מאפינס פיצה ללא ביצים שכל ילד ישמח לאכול בארוחת בוקר או ערב, מתכון קל ומהיר, וכן אפשר גם לילדים רגישי הגלוטן, וגם בפסח.
קטגוריה: פיצה,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
להצלחת המאפינס פיצה יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליות.
-
תבנית מאפינס (תבנית שקעים) או עטרות/מנג'טים מנייר או מסילקון, ממליצה להשתמש בתבנית שקעים מסיליקון, התוצאה למאפינס שלמים ויפים לשיקולכם.
למאפינס
-
2 כוסות קמח תופח מנופה (280 גרם) או אפשר להחליף את הקמח התופח ב-2 כוסות קמח מנופה + 1 שקית אבקת
-
ל"רגישי הגלוטן" לשים 2 כוסות קמח נטול גלוטן + 1 שקית אבקת אפייה ללא גלוטן.
-
ב"פסח" לשים 2 כוסות קמח תופח כשר לפסח.
-
200 גרם גבינה לבנה 5% או 200 גרם יוגורט, לשיקולכם.
-
3/4 כוס פתיתי גבינה צהובה.
-
1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים פרוסים דק או 1/2 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים (ממליצה לשים 1/4 כוס זיתים ירוקים פרוסים ו-1/4 כוס גרגירי תירס, לשיקולכם).
-
1/4 כוס שמן (50 גרם).
-
1/4 כוס חלב (60 מ"ל).
-
1/4 כפית אורגנו יבש.
-
2 כפות קטשופ.
לציפוי מעל המאפינס
-
פתיתי גבינה צהובה (כ-1/2 כוס בערך).
אופן הכנה
-
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות
-
בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי המאפינס ובעזרת כף מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, בצקית ודביקה (ממליצה למי שמשתמש בקמח + אבקת אפייה לערבב בקערה קודם את הקמח + שקית אבקת האפייה ואחר-כך להוסיף עם יתר המרכיבים של המאפינס)
-
משמנים את תבנית השקעים ובעזרת כף יוצקים את התערובת לשקעים (בגובה 3/4 מהשקעים)
-
מעל כל מאפינס מפזרים מעט פתיתי גבינה צהובה
-
מכניסים לתנור ואופים 30-35 דקות עד הזהבה יפה
-
זהו מוכן! כדאי נסו, נכדי הקטנטנים בארוחת בוקר בשבת זללו את המאפינס, וגם נדרשתי ע"י ביתי (לירון) וכלתי (נועה) לעשות שוב את המאפינס פיצה כדי לשים לקטנטנים לארוחת בוקר בגנים
-
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך