לןגן

לחם שום עם שקשוקה בתנור

מאת: אורית לוי, פורסם: 08/11/2020 | 10:08
לחם שום עם שקשוקה בתנור

תקציר המתכון: רעיון של עופר בעלי האלוף - יצא שלמות...ללקק אצבעות!

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לתערובת השום

לשקשוקה

אופן הכנה

  1. להכנת לחם שום:

  2. במיקסר לערבב בוו לישה את הקמח עם השמרים והסוכר 30 שניות.

  3. להוסיף את המים החמימים ולערבל עוד כדקה.

  4. להוסיף שמן במזיגה איטית תוך ערבוב.

  5. ללוש כ- 5 דקות ולהוסיף את המלח. לערבב עוד כדקה.

  6. אם הבצק דביק להוסיף מעט קמח.

  7. להניח את הבצק בקערה משומנת מעט ולהניח לתפיחה של שעה.

  8. לחמם תנור ל- 180 מעלות.

  9. להוציא את האוויר מהבצק בלישה וליצור כדורים שווים (כ- 8 כדורים בערך)

  10. לשמן תבנית עגולה בקוטר 26, להניח במרכזה קערית חסינת חום קטנה.

  11. להניח את הכדורים סביב הקערית (לא חייב צפוף כי הם תופחים באפייה)

  12. לתת תפיחה של עוד 20 דקות.

  13. בקערה לערבב את כל מרכיבי תערובת השום היטב.

  14. למרוח את הלחמניות בעדינות בתערובת ולהשאיר בערך שליש בצד.

  15. להכניס לאפייה של 25-30 דקות עד שמזהיבות יפה.

  16. להוציא מהתנור.

  17. הכנת השקשוקה:

  18. במחבת לטגן בשמן זית את שיני השום.

  19. להוסיף את העגבניות והפלפל החריף, רסק ועגבניות מרוסקות, תבלינים.

  20. להנמיך את האש ולבשל כ- 5 דקות עם מכסה סגור.

  21. להוסיף את הביצים השלמות, לסגור מכסה ולבשל עוד 7 דקות.

  22. להוציא את הקערה הקטנה מהתבנית של הלחם בזהירות עם שני מזלגות.

  23. למזוג את השקשוקה לשקע שהותירה הקערה

  24. להחזיר לאפייה לעוד כ- 7 דקות

  25. אמאלה כמה טעים!