לןגן

עוגיות רולדה עם נוטלה

מאת: לורן יוגב, פורסם: 06/11/2020 | 16:00
עוגיות רולדה עם נוטלה

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מערבבים יחד קמח ואבקת אפיה.

  2. חותכים את החמאה לקוביות.

  3. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים ביחד חמאה, סוכר ואת תערובת הקמח.

  4. מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומעבדים בקצרה רק עד קבלת כדור בצק.

  5. יוצרים מהבצק כדור, משטחים לעיגול על משטח עבודה, מכסים בניילון ומכניסים למקרר לכחצי שעה.

  6. מחממים תנור ל-160 מעלות.

  7. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס”מ.

  8. עם פלטה מורחים מעל נוטלה בשכבה אחידה ומגלגלים לגליל.

  9. חותכים את הגליל לפרוסות אבל משאירים את הבסיס מחובר.

  10. אופים כ-30 דקות עד שהגלילים מזהיבים מעט מלמעלה.

  11. מוציאים מהתנור, מצננים, בוזקים מלמעלה אבקת סוכר, ועוברים בין החריצים עם סכין עד התחתית כדי להפריד בין העוגיות.

  12. שומרים בקופסה אטומה, או צנצנת עוגיות משגעת כזאת.