לןגן

פאלדה ממולאת

מאת: רחלי שכטר, פורסם: 06/11/2020 | 14:03
פאלדה ממולאת

תקציר המתכון: טעמים של ילדות עם שדרוג קליל

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להזהיב הבצל

  2. לטגן הפטריות עד שיצאו מהן המים

  3. לבשל כוס אורז עגול לחתי בישול - שלא יתרכך עד הסוף

  4. שיני שום לחתוך חתיכות גסות

  5. למלא בקערה האורז שבישלנו חצי, הבצל שהזהבנו, הפטריות, השום הטרי חתוך גס, כמה עלי טימין מלח פלפל וכפית סילאן ולערבב ולטעום לשפר טעמים

  6. לתפור את הפאלדה עד החצי שיווצר כיס

  7. למלא את הפאלדה בתערובת אורז ואז להמשיך לתפור אותה עד הסוף - חשוב שהתפירה תהיה צפופה.

  8. להכין בצלוחית קטנה מעט שמן זית, סויה ואריאקי - לערבב טוב.

  9. למרוח עם הפאלדה מכל הכוונים את המישרה שהכנו ואז לשים אותה על רוסטר על הגז לצלייה וסגירה קלה מכל הצדדים.

  10. לאחר מכן לשים את יתרת המשרה ברוסטר ולמלא בעוד חצי כוס עד כוס מים חמים

  11. לעטוף בנייר אפייה (חשוב נייר אפייה ולא נייר כסף - זה אפקט יותר טוב לבישול ארוך) לסגור המכסה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות.

  12. אחרי חצי שעה להנמיך את החום בתנור ל 110 ולהשאיר לעוד שעה וחצי שעתיים לפחות.

  13. אפשר ומומלץ מידי פעם להוציא מהתנור - להרטיב את הבשר מלעלה ברוטב להחזיר לתנור.

  14. בתאבוןןןן