תקציר המתכון: עוגת שוקולד פרווה הכי טעימה והכי פשוטה ממכרת שוקולדית עסיסית נמסה בפה בכלום עבודה ערבוב ולתנור.
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות
בקערה גדולה מערבבים היטב בעזרת כף את כל המרכיבים היבשים של העוגה (קמח, אבקת אפייה, סוכר, סוכר וניל, קקאו, נס קפה, מלח)
מוסיפים את כל המרכיבים הרטובים (שמן, ביצים, תמצית וניל) ומערבבים היטב
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים (מדגישה אך ורק מים רותחים זה סוד העוגה שעושה אותה רכה וטעימה למשך כמה ימים) ומערבבים במהירות בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
משמנים היטב את תבנית האפייה, יוצקים את תערובת העוגה לתבנית, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר
מכניסים לתנור כאמור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-40-45 או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח אך ללא פירורים והעוגה קפיצית למגע
שימו לב!!! אפיית יתר של העוגה מייבשת אותה, לכן ממליצה הקפידו
הכנת הציפוי... שמים בקערה שמתאימה למיקרוגל את מרכיבי הציפוי (השוקולד והשמנת) ממיסים במיקרוגל 40 שניות, מוציאים ומערבבים, מכניסים שוב למיקרוגל וממיסים שוב 40 שניות ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין
מחוררים בזהירות בעזרת קיסם/מזלג את העוגה לאורכה ורוחבה, יוצקים את ציפוי העוגה באופן שווה (הטו ימינה ושמאלה בזהירות עד שכל הציפוי יכסה את כל העוגה)
מקררים מעט עד שהציפו מתייצב, מקשטים את העוגה כרצונכם
אני קישטתי בסוכריות צבעוניות ובקוקוס (ראו תמונה)
זהו מוכן! כדאי נסו, עוגה מפנקת בכלום עבודה, מבטיחה לכם שיותר לא תקנו עוגת שוקולד
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה