לןגן

מרק אפונה סמיך וקל

מאת: אורית לוי, פורסם: 05/11/2020 | 10:10
מרק אפונה סמיך וקל

תקציר המתכון: להגיש לצד לחם טרי, רצוי ביום חורף סוער ♥

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר מרק גדול לטגן בצל קצוץ ב- 3 כפות שמן עד הזהבה.

  2. להוסיף את השום הקצוץ ואת הגזר המגורד ולערבב תוך טיגון עוד כדקה.

  3. להוסיף את התבלינים.

  4. למלא את הסיר עד 2/3 מגובהו ולהביא לרתיחה.

  5. להנמיך את האש ולבשל שעה וחצי תוך ערבוב מדי פעם עד שהאפונה מתרככת.

  6. להסיר מהאש, לטחון עם מוט בלנדר ידני או במיקסר ולתקן תיבול מלח/פלפל.

  7. אם רוצים פחות סמיך להוסיף מים רותחים ולהחזיר לסיר לבישול עוד 15 דק'.

  8. ניתן לסנן את המרק במסננת לקבלת מרקם ללא גרגירים כלל.

  9. אפשר גם להקפיא.

  10. לטרוף עם לחם טרי ♥