תקציר המתכון: אושפלאו הוא מאכל בוכרי. אני קצת שיניתי אותו לגרסה שלי. קצת הוספתי לו עוד מרכיבים. זו גרסה לא כשרה.
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
לחתוך את הבשר לרצועות בעובי 2 אצבעות ובאורך 5 ס"מ, לטגן אותו עם התבלינים והשומן. לתת לו להיטגן טוב מכל הצדדים, כלומר לערבב קצת מדי פעם עם כף עץ.
להוסיף את המים ולהרתיח. להקטין לאש קטנה. לבשל חצי שעה בסיר מכוסה, להוריד את המכסה ולהגדיל מאד את האש. לבשל עד שהמים מתאדים. לא שניה יותר מדי - שהקרקעית לא תישרף.
להוסיף למנה את הגזר והצנונית בלי לטגן או לבשל אותם. להוסיף אותם לצלחות הסועדים ממש רגע קצר לפני ההגשה. וגם להזליף קצת טיפות שמן חריע.
טוב כמנה עיקרית, עם מרק לפני זה ועם סלט אחד או שניים. בצל מוחמץ וגם כרוב וכרובית מסתדרים עם המנה הזאת מצוין. הבוכרים שותים ודקה, אני מעדיפה ויסקי.