לןגן

פסטל טונה

מאת: אפרת בנגו, פורסם: 30/10/2020 | 12:42
פסטל טונה

תקציר המתכון: פסטל טונה טעים😋

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לבשל תפוחי אדמה (לפירה) כשרכים לכבות.

  2. לקצוץ בצל דק דק

  3. לטגן את הבצל עם מעט שמן לשקיפות

  4. לרוקן את השמן מהטונה

  5. להוסיף את הטונה לבצל המטוגן

  6. לתבל בפלפל שחור טחון די הרבה.. ולטעום שזה מספיק.. לערבב טוב טוב ולכבות את האש

  7. לשפוך כמעט את כל המים מהסיר של התפוחי אדמה(להשאיר בסיר ממש טיפונת מהמים

  8. למעוך את התפוחי אדמה

  9. לשים ביצה בקערית קטנה/כוס ולקשקש אותה

  10. לשפוך בעדינות כל פעם מעט מהביצה לפירה ולערבב מהר כדי שלא יהיה חביתה..

  11. לתבל: בהרט, מעט כרכום, מעט פ.שחור, מלח להוסיף מעט מיץ מלימון סחוט

  12. לערבב היטב לטעום ולתקן תיבול

  13. לשים חצי מכמות הפירה בתבנית למרוח באופן אחיד וישר

  14. לשים מעל את הטונה שטיגנו.. לשטח אותה על הפירה ולהדק אותה בעדינות

  15. לשים מעל הטונה את החצי השני של הפירה למרוח בעדינות ולישר

  16. ולצייר מעל עם המזלג (ראו בתמונה)

  17. לאפות בחום גבוה עד להזהבה..

  18. בתיאבון😀