מניפת בשר אפונה ופרח שומר
מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 29/10/2020 | 18:49
תקציר המתכון:
הלוחשת לפרחים חחח
קטגוריה: בשר,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
שלבים ראשונים.
-
נתח צלי כתף מספר 5 ,לסגור( לטגן) במעט שמן על מחבת מכל צדדיו או בסיר...לאחר מכן להרתיח את הבשר בסיר עמוק עם מים עד לכיסוי ..נוסיף בצל שלם ,מעט פלפל אנגלי,רבע כפית כורכום,פלפל שחור גרוס וכמה עלי דפנה גבעול כרפס ...שעתיים רתיחה או 45 דקות בסיר לחץ.לאחר צינון להכניס את הבשר ללא הנוזלים למקרר לכמה שעות רצוי לילה שלם... ואז לפרוס פרוסות יפות .את הציר (המים שהרתחנו את הבשר) נסנן ונשמור לבישול .
מרכיבים לתבשיל
-
בצל קצוץ
-
רבע כוס שמן
-
כפית כורכום
-
רבע כפית פלפל לבן
-
רבע כפית פלפל שחור
-
5 גרגירי פלפל אנגלי
-
3 עלי דפנה
-
חופן כוסברה קצוצה
-
כף אבקת מרק עוף
-
2 כוסות ציר בשר או מים רותחים
-
חצי חבילה אפונה קפואה
-
2 שומר פרוס לפלחים
אופן הכנה
-
בסיר רחב ושטוח נזהיב את הבצל בשמן...נוסיף את הכורכום נערבב לפתיחת טעמים...נוסיף את האפונה שאר התבלינים כוסברה והמים(או ציר) ..כעת נסדר את פרוסות הבשר סביב הסיר בצורת מניפה ...במרכז נניח את פלחי השומר
-
נבשל להבה נמוכה 45 דקות ! מידי פעם נשקה את הבשר שלא יתייבש.. לסיום נסיר מכסה נפזר מעט כוסברה ונבשל ללא מכסה 10 דקות נוספות .ניתן לסחוט חצי לימון בסיום הבישול זה ישדרג את המנה בהצלחה אילנית בניזרי ❤אצלי זה מינימום תבלינים מקסימום טעם .