קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
1. מנפים קילו קמח ולאחר מכן מערבבים יחד עם 2 כפות שמרים יבשים בקערת המיקסר עם וו לישה.
2. לאחר הערבוב מוסיפים רבע כוס סוכר ומערבבים.
3. מוסיפים חצי כוס שמן ו-1.5 כפות מלח תוך כדי לישה.
4. מוסיפים בין 2-3 כוסות מים בהדרגה תוך כדי לישה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד (בערך 10 דקות).
5. שהבצק מוכן מכניסים את הבצק לקערה גדולה ומכסים את הקערה בניילון נצמד ומפית וממתינים עד להכפלת הנפח ( 40-60 דקות)
6. בנתיים מכינים את הרוטב של השקשוקה: מטגנים במחבת 3 שיני שום, פלפל ובצל חתוכים לקוביות קטנות עם שמן זית, מוסיפים את הבשר הטחון, מוסיפים פפריקה מתוקה מלח ופלפל.
7. מוסיפים לתערובת 3 עגבניות חתוכות (בערך ל8 חלקים כל עגבניה) ולאחר כ-5 דקות מוסיפים 2 קופסאות של עגבניות מרוסקות. מוסיפים מים במידת הצורך.
8. לאחר שהבצק תפח מרדדים את הבצק דק מאוד לצורה עגולה, יוצרים עיגולים ושמים על קצוות המשטח שיצרנו, מהדקים היטב כדי שלא יהיו מרווחים
9. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה מתפיחים את הבצק שוב עד שהנפח מוכפל (בערך 40 דקות), בנתיים מחממים תנור ל170 מעלות.
10. לאחר שהבצק תפח מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום
11. מכניסים לתנור לרבע שעה את הלחם עד שהוא תופח מעט ולאחר מכן מוסיפים למרכז הבצק את הרסק שיצרנו ומעל שמים ביצים ומכניסים לתנור לרבע שעה נוספת.
12. במידה ורוצים את הביצה מעט יותר מוכנה ניתן להעביר לדקה-שתיים למצב טורבו.
13. מוציאים מהתנור, מפזרים פטרוזיליה ומגישים.
לגרסה הפרווה פשוט לא שמים בשר.
בתיאבון!