סלט אנשובי
מאת: אורנה לביא, פורסם: 28/10/2020 | 04:34
תקציר המתכון:
אנשובי הוא דג קטן מאד ויכול להיכלל במתכונים בשלמותו לאחר ניקוי. אפשר גם להשתמש לכל מיני דברים בדגי אנשובי. הנה פה סלט אנשובי. מתכון הולנדי.
קטגוריה: סלטים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
- 1/4 ק"ג אנשובי נקי, להשרות לילה במים עם קצת מלח ים. לחתוך לחתיכות בינוניות.
-
- בצל סגול - לחתוך טבעות.
-
- בצל ירוק - לחתוך לפרוסות את השורש ולחתיכות גדולות את העלים.
-
- שום - שן גדולה על כל 5 דגים. לחתוך פרוסות
-
- זיתים סוריים. - לחתוך, לגלען ולחתוך גדול.
-
- לימונים ירוקים - לקלף. לחתוך את הקליפה הכי קטן שאפשר. לרסק ולמעוך את ה"בשר". לימון אחד קטן על 5 דגים.
-
- שום , לקלף ולחתוך לרוחב, לפרוסות.
-
- פטרוזיליה - לחתוך קטן את הגבעולים ולהוסיף את העלים בשלמותם או לקרוע אותם בידיים
-
- סלרי - כנ"ל.
-
- שמן זית
-
- מלח ים
-
- פלפל שחור
-
- גבינה בולגרית קשה - לחתוך לקוביות גדולות.
אופן הכנה
-
להכין את כל החומרים כמו שכתבתי למעלה ולערבב אותם בקערה. את התבלינים להוסיף בסוף. גם את השמן והלימונים. גם את הפטרוזיליה.
-
לערבב ולשמור במקרר, בקערה מכוסה. להגיש קר עם יין לבן, או לימונדה עם נענע.
-
טוב כמנה ראשונה, או כמנה עיקרית בארוחה לא בשרית.