לןגן

עוגת גלידה

מאת: אורנה לביא, פורסם: 26/10/2020 | 20:55

תקציר המתכון: עוגות הן לא התחום שלי כשמדובר בעוגות (או עוגיות) אפויות. או שהן נשרפות או שהן נופלות. אבל עוגות גלידה זה משהו אחר. אני מכורה לגלידות, וחוץ מזה אין פה סיכוי לתאונה. הכשרות היא חלבית או פרווה, תלוי בגלידה.

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מרסקים את הביסקויטים ומפזרים על קרקעית התבנית, מפזרים עליהם קצת סוכר חום וקצת חלב קוקוס.

  2. מבשלים את אטריות האורז 4 או 5 דקות במים עם סוכר חום (כפית סוכר לכוס מים) מסננים ומוציאים למסננת דקה. ממנה לתבנית. שומרים את המים לשימוש נוסף כלשהו :)

  3. ממלאים חצי מגובה התבנית בגלידה. מערבבים עם האיטריות.

  4. מפזרים על הגלידה מרכיבים - אותו דבר כמו בתפחתית, אבל פחות חלב קוקוס.

  5. ממלאים את מה שנשאר עד גובה התבנית בגלידה מצבע אחר, משהו שונה בצבעים ובטעמים.

  6. מפזרים למעלה רסק ביסקוויטים כמו על הקרקעית, אבל פחות חלב קוקוס.

  7. על העוגה למעלה עושים קצפת ועל זה אגוזי קשיו מרוסקים גס. אפשר לעשות רוטב מליקר דובדבנים ואגוזי קשיו טחונים ושמנת טופו עם קצפת - לקפל כמו שמקפלים קצפת.

  8. שומרים בפריזר. להגיש קפוא, כמובן.

  9. אפשר למזוג רוטב בהגשה. אני משתמשת בדרך כלל ברוטב אלכוהולי כלשהו.