ארוחה טבעונית שלמה על האש
מאת: אורנה לביא, פורסם: 26/10/2020 | 14:56
תקציר המתכון:
הנה משהו שהתחיל מהמצאה תורכית - מנגל - ושופר אצלי, ופה הוצאתי מהארוחה את הדג או בשר כלשהו והכנסתי במקומו ירקות וטופו.
קטגוריה: טבעוניים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
------ מנה ראשונה - לכל סועד פלפל גדול
-
- למילוי כל פלפל - עגבניה קשה חתוכה קטן + אורז חצי מבושל עם תיבול פלפל שחור
-
- שמן זית
-
------ מנה עיקרית - סיחים של ירקות ובצק טופו
-
- סיח ירקות: לשפד על כל אחד: פלפלים מתוקים בכל מיני צבעים, קישואים, חצילים, עגבניות שרי, בצלצלים קטנטנים - לחתוך הכל בגודל של העגבניות ולשפד בבלגן.
-
- סיח בצק טופו: ללוש כדורי בצק (אני קונה בצק טופו מוכן) ולשפד אותם.
-
- לכל הסיחים אני משתמשת ברוטב שום שאני מורחת עם מכחול טבחים ומפזרת עליהם מלמעלה כוסברה קצוצה דק מאד.
-
- רוטב שום: לקלף ולהפריד ולרסק שיניים מראש שום, להוסיף לזה שמן זית ומיץ מלימון צהוב ומלח שולחן ופלפל שחור וצ'ילי יבש מרוסק. לערבב טוב ולשמור בכלי סגור-אטום במדף העליון במקרר.
-
-------- מנה אחרונה - לכל סועד - פרוסת לחם שיפון מלא על האש, מרוחה בחמאת בוטנים ועם סילאן.
אופן הכנה
-
הכנת המנה הראשונה - הפלפלים הממולאים על האש עם סיר גדול הפוך מעליהם. כשהם מוכנים - להגיש עם שמן זית על כל אחד מלמעלה.
-
המנה העיקרית - לשים את הסיחים על האש לזמן לפי הטעם. למרוח את הרוטב עם המכחול.
-
המנה האחרונה - להשתמש בלחם טרי, פרוסות עבות. רצוי לחם מלא מסוג כלשהו. אני משתמשת בלחם חיטה מלא.
-
בלי ערק זה לא הולך. אה... טוב, מי שלא שותה אלכוהול שישתה מיץ לימון טהור עם נענע. וגם: חשוב מאד - אחרי אלכוהול צריך קפה בשביל שהכבד והראש לא יתמסטלו (תסתכלו על המשקאות שלי בספר הזה, יש אצלי 3 סוגי קפה מהפכניים)