קובה בורגול
מאת: נועם זיגדון, פורסם: 26/10/2020 | 12:28
קטגוריה: בשר,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
*קובה בורגול*
-
כוס מדידה חד פעמית חמה (240 מ"ל)
-
500 גר בורגול דק (ג'רישה)
-
3/4 כוס קמח
-
3/4 כוס סולת
-
1/3 כוס שמן
-
1/2 כף מלח
-
3/4 כוס בשר טחון או חזה עוף טחון
-
1/2 כפית כורכום
-
מעט פלפל שחור
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
להשרות את הבורגול במים
-
חצי שעה לפחות לשטוף ולסנן
-
להוסיף את שאר המרכיבים לתבל לערבב היטב ולהניח לחצי שעה מנוחה
-
מילוי
-
800 גרם בשר טחון
-
2 בצלים קצוצים דק
-
1 כוס צנוברים
-
3 שיני שום כתוש
-
1 כפית בהרט
-
פלפל שחור
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
מעט פפריקה חריפה
-
1 כפית כמון
-
1/4 כף מלח
-
מעט אגוז מוסקט
-
שמן
אופן הכנה
-
לטגן את הבצל עם הצנוברים
-
להוסיף את הבשר לטגן עד שהבשר משנה צבע
-
לתבל
-
ולבשל כ-5 דקות עד לצימצום נוזלים
-
בידים רטובות לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור פינג פונג במרכז יוצרים גומה שמים כף מילוי וסוגרים
-
מטגנים בשמן עמוק משני הצדדים
-
אפשר לבשל בסיר עם:
-
ליטר מים
-
כורכום
-
מלח
-
מעט שמן
-
מרק עוף
-
שהמים רותחים זורקים פנימה את הקובה
-
בהצלחה נועם זיגדון 💞