לןגן

עוגת מקרוני - פשטידת בשר אטריות ופטריות של סבתא גלדיס

מאת: לאה מאיר, פורסם: 26/10/2020 | 06:02
עוגת מקרוני - פשטידת בשר אטריות ופטריות של סבתא גלדיס

תקציר המתכון: ללק ת'אצבעות!!! פשטידת בשר ממכרת, מפנקת, שאי אפשר להפסיק לזלול, מתכון מנצח, קל ומהיר להכנה.

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מבשלים את הפסטה במים רותחים + 1 כפית מלח עד למצב אל-דנטה (הכוונה היא להפסיק את הבישול כשהפסטה קצת קשה ולא רכה ו"עיסתית", ממליצה לבדוק 2 דקות לפני מה שרשום באריזה)

  2. במקביל במחבת רחבה מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל זהוב

  3. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד להשחמת הפטריות

  4. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים, מפוררים אותו תוך כדי ערבוב עד שמשנה את צבעו לאפור

  5. מוסיפים את חצי כוס המים הרותחים ומבשלים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות נוספות

  6. מתבלים בתבלינים (מרק עוף, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום, בהרט, פפריקה חריפה) ומבשלים עוד 2-3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב ומסירים מהאש

  7. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו

  8. מערבבים בקערה את האטריות, הביצים, שמן, פפריקה מתוקה מלח, פלפל שחור

  9. הרכבת הפשטידה...

  10. משטחים בתבנית חצי מכמות האטריות, יוצקים מעל את תערובת הבשר ומעל משטחים את החצי מהאטריות שנותר, כלומר צריך להיות 2 שכבות של אטריות ו-1 שכבת בשר הסדר הוא ... שכבה של אטריות, שכבה של בשר ולסיום שכבה של אטריות

  11. מכניסים למרכז התנור ואופים 30-35 דקות או עד ששכבת האטריות העליונה מזהיבה יפה, מוציאים מהתנור מקררים מעט ומגישים

  12. זהו מוכן! ממליצה בחום, מנה טעימה, ממכרת, מפנקת שתמיד קוצרת מחמאות

  13. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה