תקציר המתכון: מתכון של דניאל עמית
קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
לוקחים סיר, שמים חמאה, כותשים את השום ומטגנים קלות. מוסיפים את הפסטה ישר מהאריזה שהיא לא מבושלת. שמים מים קרים קצת! מעל קו הפסטה, מוסיפים מלח. כשזה רותח מוסיפים את הרסק ושהמים מצטמצמים עוד, מוסיפים את השמנת ואז את הצ׳ילי לפי הטעם. לתת לזה להתבשל קצת ואז להוסיף פרמזן בנדיבות. לערבב כל הזמן כדי שהפסטה לא תשרף מלמטה ולהגיש עם עוד פרמזן.
דגשים ושאלות נפוצות:
אש הכי גבוהה
לבשל בלי מכסה
לגרד מראש את הפרמזן ולהוסיף כל פעם באמצע הבישול.
לא להתקמצן כי זה נותן ים טעם לרוטב וגם מרקם קרמי.
לחכות!!! שהמים יצטמצמו וישארו קצת, ורק אז להוסיף את השמנת.
אפשר גם צ׳ילי אדום טרי, אני מעדיפה גרוס.
זמנים? לא יודעת זה לפני העין. לי לוקח מהתחלה ועד הסוף סביבות 35 דקות.
אם אתם מפחדים שהמים לא יצטמצמו אל תדאגו. אם תבשלו בלי מכסה ותשימו הרבה פרמזן שיסמיך את הרוטב זה יעבוד לכם.
https://xnet.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5527048,00.html