לןגן

קפה שחור אלכוהולי

מאת: אורנה לביא, פורסם: 23/10/2020 | 14:54

תקציר המתכון: זה הקפה שלי. אין כזה בבתי הקפה אבל יש במטבח שלי ואצל החבר'ה :)

קטגוריה: משקאות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מרתיחים על אש חזקה את המים בפינג'אן ערבי, כזה מנחושת, עם רצפה עבה, שמשמיעה צליל מיוחד כשמקישים עליה באצבע.

  2. כשעולות קצת בועות, מוסיפים עם כפית גבוהה את החומרים לפי הסדר: קפה, חוויאג' וסוכר. מיד מערבבים עם אותה כפית. כשעולות שוב קצת בועות, מקטינים את האש ומבשלים את הקפה עוד איזה 3 דקות.

  3. מוזגים לכוס שבה מדדנו את כמות המים. מוזגים דרך מסננת קטנה ודקה עם חורים מאד צפופים.

  4. מוסיפים ליקר אגסים כמעט עד שפת הכוס.

  5. זה הולך טוב עם גלידת אוכמניות ו-או גלידת וניל צרפתי. אפשר לעשות מעל הגלידה קצפת ולהוסיף דובדבן.