תקציר המתכון: סלט לחרוצים שיש להם זמן. קצת מורכב. לא מתאים לשמור במקרר - לאכול כמה שפחות זמן אחרי ההכנה. מתכון עתיק מימי הילדות שלי. את השם לסלט הזה נתן הירקן שלי בימים ההם.
קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
את הכרוב ואת העגבניה הקשה - לשים בקערה במצב חי.
את הבצל והשום והפלפל החריף - לטגן על אש גדולה עם קצת שמן סומסום.
את העגבניה הרכה והגזר החתוך קטן מאד - לבשל על אש בינונית, עד שהגזר מתרכך. להוסיף את מה שבמחבת ולבשל עוד כמה דקות על אש גדולה בסיר מכוסה עם פתח קטן. לנענע את הסיר מדי פעם.
להוציא את תוכן הסיר לקערה בעזרת מסננת דקה עם ידית, כלומר בלי המים והשמן שבסיר, שמהם אפשר להכין רוטב או להשתמש בהם כבסיס למרק.
כשכל מרכיבי הסלט נמצאים בקערה, לערבב ולבדוק את התיבול. אפשר לעשות תיקוני תיבול לפי הטעם.
להגיש מיד, חם. אי אפשר לחמם וזה לא טעים קר.
לסחוט את הלימון ישירות על הסלט לפני ההגשה.