לןגן

לוקוס על האש עם השפעה בדואית וסינית

מאת: אורנה לביא, פורסם: 22/10/2020 | 19:06

תקציר המתכון: זה אחד המתכונים שהבאתי אתי מסיני, מהימים שלפני הסכמי קמפ דיויד. כמובן שעשיתי לו התאמה לתל אביב. הדגים של ים סוף לא מצליחים להגיע אלי לתל אביב. בחרתי כאן לוקוס מהים התיכון. שילוב השפעות כל כך נוגדות עשה אותו שונה.

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לנקות את הדג, לפתוח אותו, להוציא את איבריו הפנימיים ולחתוך אותם. לערבב את כל המרכיבים חוץ מהלימון הצהוב. למלא את בטן הדג במה שנכנס לתוכו, לטגן את השאר ביחד עם הדג. לטגן אותו על אש בינונית, עד שהוא מקבל צבע טוב. להפוך אותו, לכסות עם סיר גדול הפוך מעל המחבת, להמשיך לטגן.

  2. ההגשה: עם אורז לבן, מיץ סחוט מחצי לימון צהוב טרי, לפזר על האורז את החומרים של המילוי שלא נכנסו לתוך הבטן של הדג, להוסיף צ'ילי חתוך לפרוסות גדולות ורוטב סויה.