תקציר המתכון: פנקייק הוא חביתה משוכללת, בדרך כלל מתוקה. המצאה צרפתית. אפשרית לנוסחאות אישיות, אילתורים, עד לדרגה אמנותית. הנה פה אחת הגרסאות המיוחדות שלי.
קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
לערבב את המרכיבים - קודם לטרוף את הביצה, ואז להוסיף את החלב, הקמח והחוויאג' ושאר המרכיבים, לערבב טוב. לטגן על אש גדולה עד שזה חום אבל לא יותר מדי, ואז להפוך ולטגן טיפונת.
הגשה - צלחת שטוחה, הפנקייק מונח עם הצד הבהיר למעלה, ועליו עוד קצת רוטב סויה. אפשר לקשט בזיתים ו-או גזר (שאם מרסקים קצת ממנו אפשר בעצם להכליל אותו בשלב הטיגון)