תקציר המתכון: מופלטה דקה , פריכה וטעימה. הסממן הקבוע של חג המימונה וגם בסתם יום של חול. מתכון של אימי היקרה.
קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
לשים את כל החומרים לבצק חלק ורך. מתפיחים את הבצק כחצי שעה .
משמנים את משטח העבודה בכמות נדיבה של שמן.
יוצרים כדורים , משמנים את הידיים בין מופלטה למופלטה ופותחים בעזרת הידיים או בין שני דפי אפיה משומנים היטב משטחים בעזרת הידיים או גלגלת של קרפ, או מערוך כל כדור משומן לעלה דקיק.
להעברה קלה למחבת רדדו או פיתחו את הבצק על נייר אפיה משומן וקלי קלות להעביר את יריעות הבצק....
מחממים מחבת רחבה ושטוחה . מניחים את העלה הראשון. לאחר שהבצק מוכן מצד אחד הופכים אותו ומניחים עליו את העלה הבא. כך ממשיכים עם עוד מספר עלים. כשיש ערימה של שישה עד שמונה עלים, מניחים בצד ומתחילים ערימה חדשה. בתאבון ובהצלחה 🙏❤️ מדי.