קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
הכנת המעטפת:
לסנן את הבורגול שמים בקערה ומוסיפים את המלח ואת הסולת בהדרגה, עד לקבלת בצק גמיש לא קשה מידי ולא רך מידי, אם צריך אפשר להוסיף עוד קצת סולת.
הכנת המילוי:
לערבב את הבשר עם הבצל הקצוץ להוסיף את התבלינים והפטרוזיליה הקצוצה, נותנים לנוח למשך חצי שעה עד שעה כדי שהטעמים יספגו.
לקחת פיסת בצק בגודל כדור פינג פונג לשטח על כף היד. לקחת מהמילוי ולמלא את הבצק, לסגור את הבצק לכדור.
ככה מכינים את כל הקובות.
אופן הכנת המרק:
לטגן את הבצל עם שמן עד לשקיפות להוסיף את הבמיה ולטגן יחד עם הבצל כמה דקות עד שהבמיה משחימה מעט.
להוסיף מלח לימון, סוכר, בהרט, רסק עגבניות, נענע ומים לערבב להביא לרתיחה לבדוק ולשפר טעמים.
לאחר הרתיחה מוסיפים את הקובות המוכנות בעדינות, מנמיכים להבה ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. לערבב בעדינות כדי שהקובות לא יתפרקו.
לאכול עם אורז לבן