לןגן

לחוח(תימני)

מאת: אפרת בנגו, פורסם: 19/10/2020 | 22:07
לחוח(תימני)

תקציר המתכון: לחוח תימני טעים מאוד דורש סבלנות!

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בקערת מיקסר: כף וחצי מלח קילו קמח 2 כפות (שטוחות!) שמרים 2 כפות סוכר 2 כפות סולת להוסיף בהדרגה תוך כדי ערבוב במיקסר 7 כוסות מים פושרים - (כוסות קרטון) (או 9 כוסות מים פושרים בחד"פ לשתיה קרה) להמשיך לערבב במיקסר עד שאין גושים

  2. בדיקה שאין גושים להכניס כף לבלילה עד למטה ולהוציא אם הבלילה נשפכת מהכף חלק מצויין ואם רואים גושים להמשיך עם המיקסר עד שאין גושים!!!!

  3. כשאין גושים לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהתפיח חצי שעה עד ארבעים דקות אחרי ההתפחה אנחנו נראה שהבלילה תפחה ואוורירית מאוד נראה המון בועות זה מעולה!

  4. לוקחים מחבת (אני משתמשת במחבת שלא צריך לשמן ככה הלחוח יפרד מהמחבת בקלות) בלחוח הראשון אני שמה מעט שמן על נייר סופג ומעבירה על המחבת

  5. לוקחת מצקת מהבלילה שופכת בעדינות במרכז המחבת(שימו לב לא להטות את המחבת בשביל שהבלילה תכסה את כל המחבת זה לא טוב ההטיה הזאת!!! פשוט לשפוך באמצע בעדינות והבלילה תתפשט לבד ואז מניחים את המחבת על הגז על להבה גדולה אש גבוהה ולכסות את המחבת עם מכסה ותיראו איך יהיו החורים של הלחוח בעצם הבלילה מתייבשת...

  6. ברגע שהתייבש כל הבצק פותחים את המכסה ובעזרת תרבד מנתקים את הלחוח מהמסגרת ואחרי שנתקנו אותו מכל הצדדים להכניס את התרבד לאמצע ולנתק לגמרי ואז להרים את הלחוח ולראות אם קיבל צבע זהוב אז אפשר להוציא ואם עדיין הצבע לבן להשאיר עד לקבלת צבע זהוב. אני מוציאה על נייר אפיה ומכסה עם נייר אפיה.

  7. ליפני הכנת כל לחוח יש להחזיק את המחבת הפוך מתחת לברז ולפתוח שיזרמו מים על גב המחבת עד שהוא התקרר (מאמינה משהוא כמו 20 שניות) וככה הוא יתקרר.. לא להבהל מהאדים שיעלו..אם לא עושים את הפעולה הזאת הלחוח לא יוצא כמו שצריך... בהצלחה😃