לןגן

חלה מתוקה

מאת: מרים טויזר, פורסם: 16/10/2020 | 02:39
חלה מתוקה

תקציר המתכון: חלות מתוקות לכבוד שבת... לנגב איתם את הסלטים... יאמי... ריח של מאפייה עוטף את הבית... אחרי שתנסו לא תקנו יותר חלות...

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

לזיגוג

אופן הכנה

  1. ללוש את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד, לכסות בניילון נצמד

  2. לאחר 20 דקות ללוש שוב כדקה ולכסות שוב בניילון נצמד ומעל מגבת עד שמכפיל את נפחו

  3. להדליק תנור לחום 200 מעלות טורבו

  4. לחלק את הבצק לשתי חתיכות שוות, כל חתיכה לחלק ל-6 כדורים שווים, להניח להתפחה על משטח העבודה לחמש דקות

  5. לקלוע חלה על 6,להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה, למרוח מהזיגוג ולפזר שומשום, לאפות עד שמקבל צבע יפה