לןגן

עוגת גבינה טורט

מאת: מרים טויזר, פורסם: 16/10/2020 | 02:25
עוגת גבינה טורט

תקציר המתכון: עוגת גבינה בסיר ג'חנון גבוהה ואוורירית...עוגה צחורה ולבנבנה... נימוח בפה... העוגה שהכי כיף להגיש... חובה לנסות... פשוטה מאוד להכנה...

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחמם תנור מראש לחום 250 מעלות טורבו עם תבנית אפייה עמוקה ריקה בשלב האחרון

  2. בקערת המיקסר להקציף חלבונים עם סוכר למשך 5-7 דקות

  3. בקערה נפרדת לערבב חלמונים, סוכר וניל, גרידת לימון, קורונפלור, גבינה לבנה, ושמנת חמוצה

  4. לאחד תערובות, לשפוך תערובת לסיר הג'חנון שבתחתיתו מונחת נייר אפייה משומנת, לשמן את דפנות הסיר בתרסיס שמן

  5. לצפות את הסיר בנייר כסף, ולמלאות מים בתבנית האפייה העמוקה שבתנור

  6. להניח את הסיר בתוך המים, לאפות על חום גבוה ל-10 דקות עד שמקבל צבע למעלה

  7. להנמיך את מעלות התנור ל-140, לכשעה ורבע, לא לפתוח את דלת התנור בכלל במהלך האפייה

  8. להשאיר את העוגה בתנור עד להצטננות מלאה של התנור והעוגה(עדיף לחכות ליום שלמחרת)

  9. כשהעוגה קרה לגמרי להפוך על משטח חלק ובזהירות להוציא אותה מהסיר