נודלס מוקפץ עם ירקות ועוף
מאת: אורית לוי, פורסם: 15/10/2020 | 12:30
תקציר המתכון:
כמה קל - ככה טעים
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
1 חב' אטריות נודלס
-
בערך קילו חזה עוף (או שניצלים) חתוכים לקוביות
למרינדה של העוף
-
4 כפות טריאקי
-
חצי כוס צ'ילי מתוק
-
2 כפות סויה
ירקות
-
2 שיני שום כתוש
-
1 בצל סגול חתוך לחצי ואז לרצועות
-
1 בצל רגיל חתוך לחצי ואז לרצועות
-
2 גזרים חתוכים למקלות קטנים
-
1 קישוא חתוך למקלות קטנים
-
1 גמבה אדומה חתוכה לחצי ואז לרצועות
-
1 גמבה צהובה/ירוקה/כתומה חתוכה לחצי ואז לרצועות
-
1 קופסת שימורי תירס גמדי מסוננת מנוזלים וחתוכים לחצי
-
1 מקל סלרי קצוץ
-
אפשרי: כרוב חתוך לרצועות/פרחי ברוקולי/פרחי כרובית או כל ירק אחר שאוהבים
-
1 כף שמן שומשום (לא חובה אבל מוסיף המון לטעם)
-
בוטנים קצוצים להגשה
אופן הכנה
-
בקערה מניחים את רצועות העוף עם המרינדה ומשרים במקרר ל- 20 דק'.
-
מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בצד.
-
במחבת ווק מניחים 2 כפות שמן זית ומקפיצים את השום מס' שניות להזהבה.
-
מוסיפים את קוביות העוף יחד עם המרינדה ומערבבים עם השום כ- 5 דק'.
-
מוסיפים את כל הירקות החתוכים בהדרגה ומערבבים היטב תוך הקפצה על אש גבוהה.
-
מוסיפים שמן שומשום וכף טריאקי ומערבבים.
-
מוסיפים את הנודלס המסוננים ומערבבים היטב שיכוסו ברוטב.
-
מגישים חם עם בוטנים קצוצים