לןגן

קציצות נאגטס עדשים אפויות בתנור

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 13/10/2020 | 20:27
קציצות נאגטס עדשים אפויות בתנור

קטגוריה: צמחוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לציפוי

אופן הכנה

  1. שוטפים את העדשים ומעבירים לסיר, ממלאים בשפע מים ללא מלח ומביאים לרתיחה.

  2. מבשלים 20-25 דקות עד שהעדשים רכות אך עדיין נגיסות.

  3. מסננים ומניחים להתקרר מעט.

  4. מעבירים את העדשים המבושלות למעבד מזון ומעבדים עד לקבל מחית רכה.

  5. יוצקים שמן זית למחבת ומחממים מעל להבה בינונית, מטגנים את הבצל כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם. עד שהוא מזהיב מעט, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן מסירים מאש.

  6. בקערה שמים שיבולת שועל מוסיפים מעט מים מערבבים משהים למשך 2 דקות, עד שהמים נספגים לחלוטין.

  7. מעבירים לקערה גדולה מוסיפים לשיבולת שועל את העדשים הטחונות, בצל ופטריות מטוגנים, תבלינים, חרדל ופירורי לחם מערבבים עד שהתערובת אחידה. בודקים שהתערובת יציבה מספיק ליצירת נאגטס אם צריך מוסיפים עוד פירורי לחם. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.

  8. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  9. מעצבים מהתערובת נאגטס מרובעים בגודל אחיד. טובלים בביצים הטרופות ומצפים בפירורי לחם. מניחים על תבנית מרופדת בניר אפייה ומברישים בעדינות במעט שמן.

  10. אופים בתנור החם כ-30 דקות או עד שהנאגטס מתייצבים ומזהיבים. מגישים חם לצד מטבלים וסלט ירקות.